fbpx

Kan du spotte 7 fejl i denne mail?

Husk lige engang tilbage til de helt små klasser. Det var en god tid, ik? – vi husker den som sjov og ballade og følgende er ingen undtagelse. For når vi leger, lærer vi bedst … det har vi i hvert fald hørt nogle kloge hoveder sige. 

Så slå dig løs og drøm dig tilbage til 2. klasse, hvor det eneste der betød noget, var hvem der kunne stikke hånden i vejret først og skråle “Jeg’ færdig!”

(Ovenstående er en fiktiv mail, som vi har pillet ved. Samtykke er givet).

Fejl nr. 1

  • Ingen link til ‘view in browser’

Hvis din læser ikke kan læse de e-mails, du har sendt, eller hvis de er fyldt med ødelagte billedlinks, modtages e-mailen som dårlig kommunikation, og din læser vil (meget sandsynligvis) lukke din mail ned og i værste tilfælde afmelde sig dit nyhedsbrev. Derfor er det vigtigt, at du har et link i din mail, der tydeligt siger “Se denne e-mail i din browser”. 

Fejl nr. 2 

  • Ingen ‘unsubscribe’ link

Vil du være gode venner med GDPR-loven, så husk nu for-søren et ‘unsubscribe’ link. Desuden gør du også dine e-mails mere tilbøjelig til at lande i indbakken i stedet for spam, når du inkludere et ‘unsubscribe’ link … og det vil vi jo alle gerne, ik? 

Fejl nr. 3 

  • Stavefejl 

Stavefejl er ikke kønt nogen steder. Da slet ikke i en e-mail! … Du kommer meget hurtig til at ligne en amatør, der lige har bikset en hurtig e-mail sammen og efterfølgende har kastet sig over send-knappen. Ham vil du ikke være! 

Fejl nr. 4

  • Ingen personalisering 

Postulat: Alle kan godt lide at føle sig speciel – meeen det er vist ikke helt forkert antaget?

Når det kommer til email marketing ved vi i hvert fald by fact, at konverteringsmulighederne er større når du lader læseren sidde tilbage med følelsen “Sikke dejligt at modtage denne personlige mail”. Du virker altså mere nærværende, når du anvender din læsers navn.  

Fejl nr. 5  

  • Ingen luft imellem linjerne 

Gaber din læser allerede bare ved at kigge på din mail, så kan det være fordi, at der ingen mellemrum er mellem dine linjer. E-mailmarketing som platform, er stedet hvor du ikke har mange minutter at gamble med. Det er derfor en kunst at fatte sig i korthed og dermed vigtigt, at du ikke opfordrer din læser til automatisk at kede sig ved synet af lange afsnit. 


Tommelfingerregel: hold dig gerne til max. 3 linjer pr. afsnit i din e-mailmarketing. 

Fejl nr. 6 

  • Ingen hilsen 

Det er almindelig høflighed at hilse, når du kommunikerer på skrift. Når vi snakker e-mailmarketing er det også sidste chance for at fortælle, hvem du er og hvilken virksomhed du kommer fra. Når du skriver ‘De bedste hilser’, ‘Mvh’ osv. bidrager du til en personlig kommunikation, som i særdeleshed er vigtig. 

Fejl nr. 7

  • Ingen segmentering

Rosinen i pølseenden, men også dette blogindlægs (måske) vigtigste påpegelse. Som vi altid siger og altid vil; segmenter din e-mailmarkedsføring!

Med udgangspunkt i ovenstående billede, er der indsamlet data på hvorvidt en kunde har foretaget køb i december måned, hvorefter han/hende har modtaget netop den sidste mail.  

Du kan læse mere om segmentering her >                    

                

Fik du dem alle rigtige?

… Eller kan du drage paralleller til dine egne mails? Så ring til os på: 2536 3665 eller send os en mail på: info@poetype.dk og vi hjælper dig med at undgå alle fodfejl.

Victor Skov

Victor Skov

Victor er Head of E-mailmarketing hos Poetype. Med en popcorn-hjerne stortrives han, når det kommer til copywriting og kreativ content skabning. Bag tastaturet finder du en smilende og passioneret kaffedrikker, der helst klæder sig i blue jeans og en hvid t-shirt. Og så elsker han en god banke-banke på vittighed.

info@poetype.dk
CVR: 41504536

© All Rights Reserved 2020