Sådan sikrer du kompatibilitet på alle devices

Med Apples nye opdatering (iOS 15), som indeholder ”Mail Privacy Protection”, er det mere vigtigt end nogensinde før, at du har styr på, hvilke devices dine kunder bruger. Det er vigtigt for, at du fortsat kan aflæse dine data og optimere dine udsendelser af mails, som du hidtil har gjort.

Dog har andre udbydere endnu ikke implementeret en lignende ”protection” for deres brugere, men det forventes at de gør det indenfor en overskuelig fremtid. Denne nye opdatering, påvirker dog kun de kunder, som benytter sig af Apples egen e-mail klient. Hvis dine kunder har downloadet f.eks. Gmail-appen, vil de ikke være påvirket af det endnu.

Problemet for dig som afsender er, at Apple maskerer IP-adresser samtidig med, at de gemmer diverse mail-pixels og billeder ved at ”pre-loade” dem. Det betyder, at de data du ser i din ESP vil være forkerte af forskellige årsager, da der enten bliver tracket dobbelt åbningsrate eller også tracker de ikke noget overhovedet. Og for at gøre det endnu mere kompliceret, så er det kun de personer, som vælger trackingen fra, at dette gælder for. De brugere, som vælger tracking til, får du den data på, som du sædvanligvis har gjort. Dette er en vaskeægte kattepine fordi, at over 90% af alle mail-åbninger, på alle mobile enheder, sker på en iPhone.


Grun
det iOS 15-opdateringen, skal du være endnu mere opmærksom på udtrækning af dine data. I forhold til antallet af mobile åbninger, så åbner klart størstedelen af personer deres mails fra en iPhone, hvilket både kan være en fordel og en ulempe.

Fordelen er, at du med sikkerhed ved, at din kunde benytter sig af en enhed, der kan læse dit mail-design, samt din skriftype. Hvorimod ulempen er, at du fremover ikke kan stole 100% på den information, du får omkring Apple enheder i din ESP, når det kommer til åbningsrater.

Dark Mode

Med de seneste opdateringer fra Apple er der også kommet en mulighed for at benytte dark mode. Dark mode gør egentlig bare din skærm sort, i stedet for hvid, hvilket skåner dine øjne – især om aftenen. Undersøgelser viser, at helt op mod 80% foretrækker at benytte sig af dark mode – derfor bør du tage højde for dark mode og tilpasse dit indholdefter det. Det, du skal have fokus på er, hvis du har kunder som benytter sig af dark mode, så skal du tilpasse dine e-mails med billeder som er fritlagte (udenbaggrund), da dine billeder ellers er i “bokse” – som ikke ser så flot ud. Det er vigtigt, at du har fokus på det, når du designer dine automationer og kampagner.

 

Sådan får du succes med din e-mail marketing i 2024

Vores nye ebog er lavet til dig, som er nysgerrig på, hvad e-mail marketing kan gøre for din forretning.

I ebogen kommer vi rundt i alle kroge og aspekter af e-mail marketing. Alt lige fra kampagnestruktur, leadgenerering, strategi, hvordan man skriver en konverterende e-mail og meget, meget mere.

Ved at downloade ebogen, accepterer du samtidigt at modtage nyheder fra Poetype.

Oliver Seiffert

Oliver Seiffert